Skip to main content

Canna en Vaste plantenkwekerij Van Haaster

Canna en Vaste plantenkwekerij Van Haaster is een zeer gespecialiseerde kwekerij van hoofdzakelijk Canna's, gevestigd in de Zilk.
 
Anno 1980 is Cannakwekerij Van Haaster uitgegroeid tot een gerenomeerd teelt- en handelsbedrijf in  Canna's en vaste planten. Ruim 30 jaar geleden zijn we succesvol gestart met het leveren van Canna's aan de groothandel en hebben zelf ook onze eigen export van Canna's.

Onze doelstelling is een kwalitatief goed product te telen door middel van selectie en door aankoop van weefselkweekmateriaal en we hebben ook ons eigen veredelingsprogramma, en van daaruit worden ook diverse soorten Canna's exclusief in de markt gezet.
 
Op de website vindt u een overzicht van een deel van het assortiment Canna's, voor vragen kunt u uiteraard contact opnemen, wij staan u graag te woord.

Cannakwekerij Van Haaster kweekt zowel voor de professionele markt als de particulier. Dat betekent letterlijk dat we klanten hebben die 10.000 planten bestellen maar ook dat we mensen op de kwekerij krijgen die één plantje kopen. Allemaal zijn ze welkom. We hebben kennis van planten en kunnen zowel de hobbyist als de vakman helpen met het realiseren van hun wensen. We zijn een samenwerking aangegaan met een biologische kweker waardoor we tegenwoordig ook biologische Canna's kunnen leveren.

Canna is een geslacht van eenzaadlobbige planten. Het zijn tropische en subtropische planten met grote, brede bladeren en gele, oranje of rode bloemen (of varianten daarvan). Deze zomerbloeiende planten worden 1-2 m hoog en hebben een uitgebreid rizomenstelsel.

Meerjarige soorten kunnen in Nederland aangeplant worden, mits de nodige voorzorgen. Gezien de planten onze winter niet overleven, dienen de rizomen in de herfst uit de grond gehaald te worden. De rizomen van de canna zijn eetbaar en rijk aan zetmeel. Aangezien ze vezelrijk zijn, dienen ze urenlang gekookt of gestoomd te worden voordat ze voor consumptie vatbaar zijn. De smaak is gelijkwaardig aan deze van de zoete aardappel (Ipomoea batatas). In Vietnam en Zuid-China worden de planten aangeplant voor consumptie. De planten zijn vrij populair als tuinplant. Tijdens de Victoriaanse tijd waren ze een modebloem in het Verenigd Koninkrijk en werden er een groot aantal cultivars gekweekt. Er waren toen honderden cultivars.

Bestelling via de mail of langskomen op afspraak, voor een afspraak via de mail of bellen.